MKENDE中文

Новости

Измени и дополнувања на Законот за трговски марки и индустриски дизајни во Црна Гора

25.08.2016

Со цел хармонизирање на законите за трговски марки и индустриски дизајни во Црна Гора во согласност со правната регулатива за интелектуална сопственост на Европска Унија и соодветните договори, донесени се нови измени на законот за трговски марки кои стапија во сила од: 08.07.2016год.., односно за индустриски дизајн од: 19.07.2016год.. Повеќе информации околу најважните измени може да се пронајдат на следниов линк:

http://go.dennemeyer.com